BURGH-HAAMSTEDE

Het grootste bos van Zeeland is te vinden aan de kust van Schouwen-Duiveland. Het is onderdeel van het natuurmonument de “kop van schouwen” en is één van de mooiste gebieden van Staatsbosbeheer. Overal is de branding van de Noordzee hoorbaar. U vindt er heuvelachtig duinlandschap met zandverstuivingen, valleien en duinweiden. Maar ook vogelrijke bosranden met vele soorten bomen en planten.
Recreatie

Boswachterij Westerschouwen is een 330 hectare groot natuurgebied met volop mogelijkheden voor recreatie. Het gebied is grotendeels vrij toegankelijk. Te voet, per fiets of met een paard het gebied in, het is allemaal mogelijk. Er is een speciaal rondlopend tegelpad aangelegd waar rolstoelgebruikers gebruik van kunnen maken. Verder treft u er picknicktafels, fietsenstallingen, infopanelen, een schuilhut en twee uitzichttorens.

De Meeuwenduinen
De Meeuwenduinen (220 ha) zijn vanwege de rust beperkt toegankelijk. Dus alleen op de gemarkeerde wandelroute en buiten het broedseizoen (15 maart tot 15 juli). U kunt daar dan enkel wandelen onder leiding van een gids.

Excursies
Bij de hoofdingang van het bos aan de Kraaijensteinweg staat de excursieschuur. Deze excursieschuur is o.a. het vertrekpunt voor rondleidingen door het bos. Rondleidingen naar de Meeuwenduinen starten vanaf het pompstation aan de Adriaan van der Weijdeweg. Voor informatie en deelnamekaartjes aan excursies door het bos of naar de Meeuwenduinen kunt u terecht bij de VVV Schouwen-Duiveland.

Meer informatie over Boswachterij Westerschouwen vindt u op www.staatsbosbeheer.nl.